Pre mnohých voda, vajíčka a peniaze, pre mňa je čas Velkonočný príležitosť upiecť svojho prvého veľkonočného baránka.
Á uchechtať sa na ňom do zbláznenia. Alebo aspoň na jeho frizúre =D.
Na slovensku je táto sladká pochúťka pečená skoro v každej domácnosti, továrňami vyrobený zase plnia police obchodov. Ale ja som nedokázala po tom dodržaní receptu nechať normálne ako vidíte. Veď uznajte, jeden z tisíca no napriek tomu iný vďaka svojej unikátnej čapici. Možno to nebolo zamýšľané ale moje podvedomie a Osud vie čo robia =D.
Kožúšok má pekný našpicatený, nošťek je kandizovaná višňa.
Oči sú rozpolená brusnica v čokoláde. Tá tvár sa mi zdala príliš náročná na ozdobenie tak som mu dala len takú čapicu.
Lenže zostal mi krém - odtiaľ tá trvalá =D.
Pikoška z pečenia: baranček sa napriek nízkej teplote upiekol najpr len z vonku a keď chcelo cesto z vnútra expandovať, vytvoril sa mu menší hrb =D. Ale aspoň, keď som ho odrezala, sme zistili že cesto je skutočne chutné.