nedokončená torta, obrázok som zvolila pre jeho impresionizmus a coolovosť |
Túto tortičku som vymyslela, s cieľom spraviť koláčovú verziu čokolády ale kvôli pamäti nezodpovedám za rozdieli medzi obrázkom a skutočnosťou ;)
V zásade šlo o to spraviť jednoduché cesto. Možno to bolo na spôsob piškótového =D. Na sčokoládnenie stačí pridať roztopenú čokoládu. Sami si vyberte či so smotanou, maslom alebo mliekom.
Potom už len do rúry a pekne piecť (upozorním len že kvôli čokoláde je cesto hutnejšie a treba trochu viac času takže radšej menšiu teplotu) Mne sa cesto priznám sa trochu na vrchu pripieklo. mamine to vadilo a prinútila ma ho odrezať ale úprimne, s bratom sme ho vyžrali pomyselne do poslednej omrvinky.
Tak ako ste to videli na obrázku vychladnutý korpus sa pokryje ovocím, mne sa k čokoláde najviac hodí banán a čučoriedky boli ešte lepšie. Dajú sa ale použiť aj trebárs maliny alebo jahody.
A tu je výsledok. Síce bol cukrovejší než som zamýšľala ale za to môže menej kvalitná čokoláda (moju obľúbenú nemali! =(