Toto je moja prvá vianočka. Nevyzerá vôbec klasicky ale čo u mňa hej? =D Trvalo mi niekoľko hodín kým som uplietla ten 4 a 3 vrkoč ale ako vidíte výsledok je vskutku roztomilý! Ale zvyšné cesto som už potom len rozdelila na také bábovičky. Jedli sme s višnovým džemom. A čo bolo najdôležitejšie: Všetkým chutilo!!
Pravidelným pečením sa človek učí. Ja som zistila napríklad aký rozdiel dokáže spraviť obyčajné rozpustené maslo s pravou vanilkou navrchu, ako upliesť 4 vrkoč (po počiatočnom zmätení to bolo ľahké ako facka) alebo že ako perfekcionistke mi všetko trvá dvoj až trojnásobne dlhšie =D.
Tieto chutnučké trdielka sú môj pokus o tradičné (pri sebe takéto slová začínam brať s veľkou rezervou) škoricové aj iné slimáčiky. S výsledkom som bola namieru spokojná!!!
Používala som ako inak zdravšie varianty: trstinový cukror, hardcorovo tmavú čokoládu, cukor s pravou bourbon vanilkou, pravé tukové maslo a škoricu z aktuálnej škorice bez chemikálií či aróm alebo horké kakao.
Tieto sú čokoládové a škoricové.
Tu sú už aj vanilkové.
Posledné boli lekvárové. Samozrejme s kvalitným džemom, aspoň 60% ovocia - už som spomínala svoju posadnutosť zložením?! =D