Pečivo, rajčiny, syr. Trocha korenia. Ak chcete aj olivy a ak máte aj medvedí cesnak. 3 minúty kým sa zohreje omáčka. 4 sekundy kým prekrojíte bagetu a do 5 minút máte na stole jednoduchú a zdravú desiatu či ľahký obed.
Omele Ta
Celý úspech ako prinútiť vajíčka správať sa ako cesto na palacinky a držať tvar spočíva v rozbití a poriadnom vyšľahaní so štipkou soli. Potom už len nalejte rovnomerne na panvicu, posypte drobnými kúskami syra možno šunky alebo čímkoľvek vás len napadne a zložte do akéhokoľvek tvaru.
Tieto vajíčka sú už klasickou praženicou. Skôr ten šalát vám zabere trochu viac času. Ak však skutočne potrebujete rýchlosť pomôže pred-pripravená zeleninová zmes.
A keď už sme pri tých vajíčkach ...
Ľahký spôsob ako fundamentálne zmeniť aj zachovať klasickosť u praženice je opiecť najpr nejakú tu zeleninu a na ňu rozbiť vajíčka.
K proteínom môžeme pridať aj vlákninu v podobe nejakého špaldového alebo celozrnného pečiva.