Na tento svoj konkrétny výtvor som obzvlášť hrdá. Nielenže to vyzeralo ako vystrihnuté z gurmánskeho časopisu ale aj to božsky chutilo.
Návod: Opražíme brokolicu, v malom ručnom krájadle vymiešame malé rajčinky s olivami, cesnakom, olivovým olejom a pridáme na panvicu. Okoreníme podľa uváženia, pridáme sezamové semienka. Vajíčko rozbijeme a opražíme z oboch strán. Vložíme do pečiva (v tomto prípade moja krásna špaldová kocka) a podáva s nastrúhaným syrom.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocočky, pridáme k rozkúskovanej brokolici do hrnca s vodou a varíme kým nezmäknú. Syr rozpustíme na sporáku v smotane a ňou zalejem brokolicovo-zemiakovú zmes. Na prvú tretinu som pridala olivy, na ďalšiu taliansky syr a na poslednú rozbila vajíčko. Syrová zálievka pôsobí presne ako tie instantné z obchodu a napriek jednoduchosti sú vynikajúce.
Pre chuťových exotov sa môže zmes doplniť trochou pomarančovej šťavy.
A dovetok:
na ľahký zeleninový obed stačí zmiešať všetku hodiacu sa zeleninu čo doma máte. Ja som dala karfiol, papriku, jarnú cibuľku a rajčinu. Okorente.
Zmiešajte vajíčko zo smotanou a ak chcete čo odporúčam aj nastrúhaným syrom (to hnedé je sójová omáčka ktorú nemusíte)
polejte ním zeleninu a opäť pridajte syr
Dajte zapiecť a máte to (ten červený ostrovček je moja praktickosť ktorá ma prinútila doraziť faz-kuk-raj plechovku nech sa neskazí)