Čokoládový korpus je len doplnkom našej ríbezľovej mánie. Zavárali sme o sto šesť a časť čerstvého ovocia potom šla do tohoto krásneho koláča.
na vrch som "vyplýtvala" úžasný tiramisuvý krém
A keďže mi väčšina ostala, musela som spraviť aj takéto ovocné poháre.
O Granole toho počuť kopu.
Ja sama som bola odhodlaná ju jedného dňa skúsiť ale čo ma skutočne presvedčilo bolo Anglicko. Lepšie povedané, mamina kamarátka u ktorej som tam zostávala.
Ona je taký bežný zdravioholik. Tie divné veci čo som videla v jej kuchyni ... Dlho nezabudnem na ružovú malajskú soľ, na obrovskú zeleninu, všetky druhy mlieka okrem kravského a moje najdrahšie bezlepkové cestoviny. Takže keď si robila granolu, ani som nemrkla.
Vyzeralo to spočiatku všelijako. A síce robím grimasi keď ľudia hovoria o vegetariánoch že jedia ako zajace, tak toto mi prišlo ako všetky zásoby od veveričky. Dala tam všetky možné semiačka a orechy a k tomu troška medu a vločky. Tie tekvicové semiačka to zabili.
Ale potom som akosi zostala s pekáčom sama.
A chrúmala to ako divá.
Bolo to nečakane dobré a hneď ako som si na tú chuť zvykla, takmer návykové. Tu je moja verzia:
vločky
zmes orechov tesco
kokos
ľanové semiačka
slnečnicové semiačka
corn flakei
chia semienka
sušené ovocie: brusinky, hrozienka, ďatle
med
kokosový olej
Potom sa to dalo zapiecť, zhnedlo to, pomiešali ste to nech sa to nezlepí a bolo to. Granola!