Recepty majú tendenciu upadnúť do zapomenutia, hlavne u mňa, keďže moja pamäť v tejto oblasti nie je najlepšia ale sú dezerty, na ktoré sa zabúda len ťažko a v rámci spomínania si poďme zopakovať krásny, slávny lava cake, ktorý je hriešne, vysoko čokoládový a vnútry sa roztewká ako žhavá láva.
Robila ho mamina v nových špeciálnych nádobkách. Môj recept bol lajcký, nepresný ale chutný, ako som podrobne napísala už dávnejšie.
Naučila som sa však, že čokolády nikdy nie je dosť. Vážne. Kvôli tomuto som šla špeciálne do lidla, kúpiť kvalitnú (50%) ale lacnú čokoládu na varenie a kúpila som celých 400 gramov. Čokoláda takto rozpustená (s kokosovým olejom a maslom a mliekom) bola naliatá k múke, vajíčkam, cukru (netreba veľa) a kakau pre ešte výraznejšiu farbu. Dokonca som aj kypriaci zabudla.
Naučila som sa tiež, že usledovať si čas môže byť náročné a že keď dáte do bochníku toľko veľa čokolády, chutý rovnako skvelo a rovnako čerstvo na druhý deň ako v deň pečenia.
Takže prajem veľa zdaru!