Od chvíle kedy mamina nakúpila v ten deň ovocie som si robila zálusk na farebnú, zdravú misku nektariniek, banánov, melónu a jahôd. Úmysel pridať šľahačku sa zrazil s túžbou niečo napiecť a vznikol tento ľahký koláčok na ktorého povrchu som sa pekne vyihrajkala. Takže ak máte doma ovocie ale vy chcete niečo záskuskovejšie je tu pekné varianta na pomedzí dvoch svetov.
A potom si všetci vychvaľovali a pieklo sa zas! =D
(potrebné ingrediencie som podčiarkla)
Cesto
Keďže sme sa rozhodli pojať to jednoducho, je to klasická piškotka.
Bielka a žĺtka s cukrom.
Preosiata múka.
Jemne, zľahka, nežne, pôžitkársky miešané.
Predhriať rúru.
Cesto dať na plech vystlaný papierom (žiadne mastenie - takto je to oveľa jednoduchšie).
Na vrch
Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s medom. (A vanilkový puding kto chce) Verzia č.2 mala v sebe aj želatínu chemickú a lepšie (až priveľmi skoro =D) držala tvar.
A pokrájame ovocie. V druhej variante som použila ešte ananás, mandarinky a broskyne.
Piškótu jednoducho zbavíme papiera a nasypeme na ňu ovocie.
Medzi to sa dá dať vanilkový puding.
Potrieme šľahačkou.
Alebo polejeme zvyšným pudingom. Varianta 2.
Ten bol aj v prvej ale nepodarený.
Ozvláštniť sa dá posypaním cukrom.
S prípadným ryhovaním nožom.
Nedávno som si kúpila sáčky takže kašľajúc na môj nedostatok kresliacich schopností som vzala ďalšiu šľahačku a hor sa ozdobovať.
S troškou farebnej posýpky na okvetné lístky. (Med je žltý a môže tvoriť pekný stred.)
Ale aby som nazančila ovocnosť vnútra prišla do stredu jahôdka.
A na lístoček trochu vydlabané vnútro melónu.
Na ozdobovanie druhého koláča som použila bodkovaciu metódu.
A samozrejme olemovanie aby sme zakryli pretŕčajúci piškot.
Aj po tom to koláči sa len tak zaprášilo.
A máte to! Dobrú chuť!!