Palacinky pozná každý a na 99,999999% ich aj zbožňuje. Teraz vám v KOMPLETNOM NáVODE S FOTKAMI ukážem ako využiť ich plný potenciál. Na to nám pomôže okrem iného čokoládovo mascarpónový krém a ovocie.
namrvte droždie
a zalejte ho teplým mliekom
a nechajte ho vykvasiť s cukrom
pridajte sódu bikarbónu/prášok na pečenie, štipku soli
a vajíčka
Cesto radšej nenechajte uležať moje síce krásne napuchlo ale ťažšie sa s tými bublinkami robili palacinky takže tým že ho nenecháte vykysnúť máte riedke cesto ktoré nabere objem až na panvici. Priznávam je to taký palacinko lievanec
ale kľudne môžete použiť vlastný recept - ide mi len o to mať ich čo najhrubšie
na krém rozpustte čokoládu v mlieku/smotane a nechajte VYCHLADNúť
do mascarpone
pridajte pár lyžíc cukru a kakaa
a vychladnutú čokoládu
a máme krém
ktorý natierame na palacinky
striedavo s džemom (banány boli prvý deň chutné ale na druhý už ani nie takže tie radšej dajte flabované s karamelom zvlášť)
výslednú tortičku dajte zapiecť do rúry dokým krém nebude vyzerať ako tam hore na obrázku =)
Bon apetit!