sobota, mája 3

Farebný, rýchlejší, nízkotučný, vegetariánsky obed


Fotorecept



Nakrájame si na kolieska baklažán a rajčiny.


Nakrájame syr, druh si vyberte sami. Všetci to asi poznáte s mozarelou a musím priznať že niva sa nám zčasti roztiekla ale toto je tiež možnosť.


Všetky plátky striedavo vložíme do zapekacej misy.


Pekne do plna =).


Okoreníme - ja som dala len soľ, čierne korenie a olivový olej. Na to prišiel syr (Grana Padano a Vršatec)


A máme prvú časť!


Rohlík som opiekla v sedvičovači ale stačí aj toustovač. Kto má rád, skúste to namiesto pečiva s cestovinami alebo ryžou. 


Na šalát si očistíme a nakrájame na kocky uhorku,


papriku


a šalátový syr - použili sme (šalát robila sestra Kika) Fitaki s nízkym obsahom tuku.


K tomu môžete pridať cesnak - je zdravý.



A viola!


Zvädnutý šalát sa dá navyše mixérom ľahko premeniť v sviežu nátierku:




Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.