Panna Cotta - taliansky dezert pripravený varením smotany s želatinou, cukrom, mliekom.
Áno, podvádzala som. Aj keď recept je pomerne jednoduchý spravila som ju z prášku. Na svoju obranu môžem povedať len že to kúpila mamina, chcela som si spraviť puding ale toto vyzeralo dobre tak som vyskúšala a až neskôr sa pátrala po prvopočiatkoch.
Nerada odporúčam veci ktoré som nevarila ale preštudovala som pár receptov:
Namočte želatínu.
(našla som aj možnosť s pridaním do studenej ešte pred začatím varenia)
Pozor! Teplota nesmie prekročiť 80°C pretože by to poškodilo želatínu.
Pridajte cukor.
(ja som dala trstinový ale ako vidíte farba zostala nebesky biela)
Dobrovoľné: Pridajte príchuť (vanilka, ...)
A šup do formičiek!
Ja som použila tie pekné zvieratko kvietkovské. A potom dať stuhnúť do chladničky. S Dr.O dve hodiny, u pravých radšej viac.
K tomu dajte džem, ovocie, karamel ... (Tu je pár typov na servírovanie)
A tu je variáciá s mascarpone a medom ktorú vyskúšam dúfam nabudúce.
Dnes (v sobotu) som to ozdobila shakeom z lesného ovocia. Namiesto motýlika ktorý bol krásny, ešte aj očká mal z čokolády som z technických príčin musela nazdobiť ďalšiu kvetinku.
A tu je variáciá s mascarpone a medom ktorú vyskúšam dúfam nabudúce.
Dnes (v sobotu) som to ozdobila shakeom z lesného ovocia. Namiesto motýlika ktorý bol krásny, ešte aj očká mal z čokolády som z technických príčin musela nazdobiť ďalšiu kvetinku.
Shake pripravíme z lesného ovocia, smotany/mlieka a trstinového cukru/medu.