Zelenina a mojich 7 spôsobov ako ju použiť.
Prvý recept bol výsledok mojej železnej horúčky (kratučké obdobie kedy som zistila ako zlá je moja anémia a snažila sa nahrabať čo najviac železa) - každý kúsok zeleniny tu má vyššiu hodnotu železa a nie je tam syr ani nič iné z mlieka, ktoré jeho vstrebávanie zastavuje.
Toto je môj chabý pokus o ratatuile. Chutný ale chabý.
Opečené kúsky baklažánu, cukety a cibule. Plus rajčinový pretlak.
Zemiaková kaša a slnečnicové k tomu.
Tu je obyčajný šalát s mozzarellou, opečenou sušenou rajčinou a kúskami omelety.
Zelenina opražená so sojovou omáčkou, na ryžových rezancoch.
Niekedy stačí všetko olúpať, poliať to olejom a posypať korením a za štvrť až pol hodinku je lahodný obed alebo večera na stole.
Toto sú len opečené zemiaky a reďkovka.
Pita. Úžasná, chutnučká pita s pre mňa legendárnym syrom haloumi. Pre nás možno netradičný, má nízku teplotu roztopenia, takže sa dá prekrásne opekať. K tomu zelenina (špenát, rajčiny, paprika, zmes kapustovo-šalátová) a dresing - my sme mali ako smotanový tak aj avokádový (nátierku ale tak, to je už detail). To všetko do chlebovej placky, roztvorenej a rozpolenej a je to bomba.