sobota, júna 18

FraTal


Soufflé a Ciambella


Soufflé je pokiaľ viem druh nákypu a pokiaľ viem, trik spočíva v bielkoch a keramických miskách.


Správne soufflé sa zdvihne a keď ochladne, spadne. A vrch býva plochý.

Niečo čo moje prvé soufflé akosi odmietlo spraviť. Stále, nebolo vôbec zlé.



Hlavne nie s čokoládou navrchu.


Ciambellone - originálny recept - tiež podľa mňa nevyšlo.


Ale aspoň ma zoznámilo s ricottou.




Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.