sobota, júna 18

kocka cukru

Každý iný, všetky sladké.


Veľa jahôd do mascarpone a šľahačky s cukrom. A samozrejme čokoládový korpus.

Mňam.


Aj bez rúry sa dá "piecť" - medové pláty z obchodu, čokoládový dezert od Oetkera a na to ovocie z konzervy. Trvanlivé, sladké, ľahké. Stačí mať čerstvé mlieko a takýto rýchly dezert je za chvíľu v chladničke.



Dva čokoládové pláty. Smotanový krém na čerešniach. A na vrchu flambované bielka s cukrom. A samozrejme čokoláda.



Tento koláč máme od tety ale u nás bol istý čas taký menší rodinný klenot.

Tento pudingovo-smotanový zákusok je ... je to bomba.

5 vajec, 250 múky a 250 cukru
1 dcl oleja a vody
plus prášok do pečiva a 2 lyžičky kakaa

Jediné bielky samostatne a len polky kakao.

do toho pol litra ovocného pudingu


Na vrch už len kyslú smotanu ochutenú vanilkovým cukrom.


Neoľutujete.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.