piatok, novembra 21

Žemlovka na jemný spôsob

Rožky v mlieku, tvaroh a jablká. Každý vie ako má vyzerať správna žemlovka. Ja vám tu predstavím jej sesternicu, vzdialenú príbuznú žemĺovky z reštaurácie u nás v meste s jemnejšou štruktúrou a s

prípravou len 20 minút.



Vymiešame si tvaroh, mascarpone a cukor.


až do krému



 Vianočku nakrájame a vystlanú polejeme teplým mliekom.


Namažeme.



Rýchlo si očistíme tri jabĺčka a postrúhame.

(pravdepodobne by sa to dalo vylepšiť polietím rumom alebo posypaním škoricou)


opäž vianočka a opäť ju polejeme mliekom


Na vrch (kľudne aj na spodok) dáte maslo


 - je to potom chrumkavučké a krásne.


Ak chcete navrch sneh.


A už len dobrú chuť!


A čo ke´d vám vianočka zostane no na druhý deň už nie je v tak dobrom stave?

Opečte ju na masle!

V tejto podobe sa hodí k sladkým aj slaným raňajkám.



Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.