Rožky v mlieku, tvaroh a jablká. Každý vie ako má vyzerať správna žemlovka. Ja vám tu predstavím jej sesternicu, vzdialenú príbuznú žemĺovky z reštaurácie u nás v meste s jemnejšou štruktúrou a s
prípravou len 20 minút.
Vymiešame si tvaroh, mascarpone a cukor.
až do krému
Vianočku nakrájame a vystlanú polejeme teplým mliekom.
Namažeme.
Rýchlo si očistíme tri jabĺčka a postrúhame.
(pravdepodobne by sa to dalo vylepšiť polietím rumom alebo posypaním škoricou)
opäž vianočka a opäť ju polejeme mliekom
Na vrch (kľudne aj na spodok) dáte maslo
- je to potom chrumkavučké a krásne.
Ak chcete navrch sneh.
A už len dobrú chuť!
A čo ke´d vám vianočka zostane no na druhý deň už nie je v tak dobrom stave?
Opečte ju na masle!
V tejto podobe sa hodí k sladkým aj slaným raňajkám.