Veggie version of "ham and eggs" - quick and belly filling meal.
Môj prvý vydarený hemendex so syrom a rajčinou.
Neviem ako vy ale ja som vždy považovala normálne dávať do toho aj zemiaky. Ako keď som pozrela na net, vážne je to len šunka s vajíčkom takže neviem či ja to mám pomýlené alebo to máme tak na slovensku ...
1. Step
Crack two eggs with a spring of salt into a small bowl or even a cup and mix them properly with fork
Pomiešaj vajíčka
2.Step
Peel the potato and cut it into small circles.
pokrájaj ošúpaný zemiak na koliečka - ja som na to použila škrabku
3.Step
Fry these "chips" on oil (I used olive oil) until they start to turn brown
opeč ich
4.Step
When all potato circles are placed all over the pan, pout eggs mush to cover them all to form a kind of a pancake.
You can also add some vegetable on the top.
vajíčka nalej na celú panvicu -
5.Step
Cover with a lid, transparent is best and wait until the surface indicate it is cooked.
zakry pokrievkou a čakaj kým sa uvaria vajíčka
6.Step
Turn the "pancake" on the opposite site
otoč to
7.Step
Sprinkle with cheese
posyp syrom
8.Step
Add some bread
Servírujte s pečivom (ten biely rožok ma štve ale nemali sme nič iné!)
Pre ľahšie jednie si to môžete aj takto zrolovať po kúskoch alebo aj celé.
Bon apetit.