Na tento svoj výtvor som úprimne hrdá =). Nešla som ako inak podľa žiadneho receptu, nápady prúdili a spojili sa v tomto eye candy =D. Priznám sa že teraz by som vedela postup trochu vylepšiť ale podarilo sa a chystám sa pripravovať podobné aj v budúcnosti!
Nakrájajte a naporcujte zelené veci. Konkrétne uhorku som ošúpala a napásikovala šúpačom.
Skúsila som dať zeler ale varujem vás, napriek svojmu rozmomilému rožťekovskému vzhľadu nie je pre slabé chuťové poháriky, dosť totiž štípe.
Hrášok som jednoducho nalúpala.
4 zelenou zeleninou bola paprika.
Potom prišli na radu čerešňové paradajky - čerešnička na torte ;). Aspoň ja mám rajčiny až neprimerane v obľube =D.
Potom prišiel na rad *fanfáry prosím* KEN!!! ak nemáte vlastného miláčika, môžete to všetko nakrájať na drobno a tofu popučiť.
Do toho som dala tofu, olivy, petržlenovú vňať a cibuľu ktorej množstvo tieť radšej podrobne zvážte. Celer sa dá vynechať ale cibuľu tam nejakú potrebujete.
Dochutila som olivovým, citrónom, soľou a cesnakom (alebo môžete pridať aj ďalšie korenie).
A do tejto nádhery prišla kyslá smotana. Množstvo je na vás, ochutnajte a zvoľte si vlastnú konzistenciu.
Cícer opečte na oleji.
So soľou a pekne do zlatista.
K tomu môžete pridať syr.
Okrem hviezdicového spôsobu naaranžovania môžete jednotlivé vrstvy nakôpkovať alebo nejaké spojte, syr môže poslúžiť ako dekorácia rovnako dobre ako petržlenové vňaťka. Všetko záleží na vás!
V chladničke pomazánka vydrží aj niekoľko dní.
Takže dobrú chuť a dúfam že vám bude chutiť =)!!!