Krása tofu s bazalkou spočíva v tom že aj samo chutí delikatesne. A tak som sa rozhodla spraviť nátierku ktorá sa podarila navyše bez tuku a veľmi zdravá (čo sa stáva mojím novým motom =D).
Na takúto ľahulinkú večeru potrebujete zeleninu ktorú máte radi, tofu a nejakú obyčajnú smotanovú nátierku (pozrite zloženie kde by malo byť len mlieko/smotana a syridlo - hlavne žiadna chémia).
Priznám sa, že nakrájať zeleninu priamo do nátierky trochu tlmí ich výraznosť ale je to praktickejšie než si pri každom súste vyberať.
Navyše môžete mať oboje - dať zeleninu do nátierky (na ktorú fakt stačí len tofu a smotanová nátierka) aj vedľa taniera.
Obzvlášť vyniknú olivy ale ak ich nefancyuujete ako ja stačí vám napríklad kápia, uhorky bez šupi a rajčiny.