Namiesto fancy umeleckých názvov som sa rozhodla ísť priamo k veci pretože nápad slaných palaciniek, nie lokší ale palaciniek, je pre mňa celkom netradičná.
A ukázalo sa že aj chutná =)
Tento nápad som z veľkej miery odkukala od seriálu Huea (kuchár s vlastnou farmou, krátke brčkavá vlasy ..). Každopádne po odstránení všetkých komplikovaností som etrahovala túto jednoduchú verziu ktorá funguje na jednoduchých receptoch.
Spravíme si palacinky ale bez cukru. Každý vie ako na to - múka, vajíčka, mlieko, olej a soľ.
Nakrájame si rajčiny. Alebo kto chce dá špenát.
Bešamel
Do tuku (maslo aj olej) dáme múku
pridáme smotanu a mlieko
světe div se ono sa zahustí samo
a už len syr a máte to.
Touto zmesou potrite palacinky, dajte šunku a syr a rajčiny/špenát.
Zrolujte a zložte na plech.
A bešamelom potrite všetko (ten syr medzi palacinkami byť nesmusí).
A už len piecť.
Nedajte sa odradiť skepsou, bolo to veľmi chutné. =)