Ako každý poriadny študent aj ja som si v istom bode svojho štúdia uvedomila, že učenie je úžasná, užitočná vec aj keď vašim známkam moc nepomáha. V sekunde keď sa človek začne učiť sa mu totiž odblokujú všetky prokrastinačné bariéry a izba, ktorá už mesiac(e) padá prachom sa vďaka učeniu začne ligotať. Zrazu, v ten moment kedy sadnete za učivo, je vám absolútne jasné, že všetko je lepšie než znásilňovať svoj mozog tými nepotrebnými faktami a všetko na čo ste dovtedy z nejakého dôvodu nemali čas, zrazu vyzerá ako ideálna na riešenie práve v tej chvíli aj keď vám tam leží už nejaký ten piatok.
Osobne by som povedala, že som z toho ešte vyšla dobre, pretože moja lenivosť je minimálna - mám priam nutkavú potrebu za každých okolností niečo robiť ale našťastie to v mojom ponímaní zahŕňa veľa činnosti - od čítania, cez písanie a varenie po uývanie riadov. Ja skôr odkladám veci a robím čiastkové činnosti
Dnes vám (ako som už naznačila s oneskorením) prinášam ďalšiu chuťovky napoly studenej kuchyne. Aj keď sú obe klasikou, rada by som trvala na tom, že ja prinášam do všetkého aspoň trochu čerstvého vzduchu a aj tieto drobné úpravy za zmienku stoja.
Ja som totiž veľký fanúšik experimentovania a skúšania niečoho nového (keď sa to týka jedla) takže aj keď sa chystám na niečo zaužívané, neodolám pridať pár svojich úprav.
Tu je klasická mozzarella s rajčinou ale posypala som ich bylinkovým, grilovacím korením. V strede je palacinka s jedného vajíčka - skvelá, ľahká vec, hotová za minútku. Stačí si ho zozmiešať v hrnčeku a rozliať po panvici. Pečivo (olivový koreň - pevný s unikátnou textúrou) je opečený na masle.
Tu je klasickú chlebíček, ktoré som menila na kreácie ešte pred viac než rokom a ukazuje to ako majú všetky veci svoje variácie. K troche úprimnosti má toto na svedomí hlavne moje vegetariánstvo, podobne ako tu. Ono je dôvod prečo som skúšala chlebíčky poňať tak unikátne a prečo sa mi vydarili tak chutne.
Na obrázku (ak to nie je poznať) som napríklad dala krúžky papriky, malé rajčinky, olivu, údené tofu a skúsila dať aj avokádo. K tomu vajíčko s ešte mäkkým stredom.
A čo vy? Experimentujete s tradíciami? Aké sú vaše obľúbené "zvraty"?