Tortili sú a určite aj budú taká malá rýchla pomoc keď som hladná, nechce sa mi nič vymýšlať no zároveň nie som ochotná spokojiť sa len s chlebom vo vajíčku. Tortilu si totiž ohrejete za pár minút a náplň tiež netrvá dlho no ja som bola zvyknutá si náplň uvariť a tortilu potom naplniť.
Táto varianta je zapekaná v rúre a musím povedať, že keď som zahryzla do prvého experimentálneho kúsku, bola to blaženosť ...
Nemali sme toho doma veľa no tortila je v tomto flexibilná a ako u takmer každého môjho jedla, aj tu si môžete všetko prispôsobiť.
Toto je varianta len s rajčinou, kúskami syra, vajíčka (trochu netradičné ale ako vegetariánka potrebujem bielkoviny) sušenou paradajkou a čerstvou bazalkou. Nenechala som to však len tak a poliala som to šťavou z citróna a olivovým olejom čo sa ukázal ako skvelý ťah.
Do tohoto šli tiež rajčiny - sušené aj čerstvé a k tomu "balkánsky" syr a olivy. K tomu citrón a olej. Samozrejme soľ.
Potom si to takto dáte do mištičky
(misku keby náhodou neviete spravíte tak, že ju preložíte napoly a zase napoly a potom otvoríte jeden záhyb - viď obrázok)
Ja som si dala ešte aj syr na boky.
A dokonca aj hore, pre parádu.
Jediné na čo si pri jedení treba dávať pozor je prílišná chrumkavosť - aby sa vám to nerozpadlo - a prílišná šťavnatosť, pretože všetky ingrediencie mi pustili vodu - aby ste kvapkali na tanier.
Spravila som si dokonca aj variantu kedy náplň zostala neupečená a tortilu som si takto nakrájala a bol z toho v podstate šalát.
Ja osobne som s týmto experimentom bola nadmieru spokojná a vďaka jeho nenáročnosti si ho určite nebudete mať problém pripraviť aj vy.
Dobrú chuť!