Slovensko, priznajme si to, nie je krajina určená pre vegetariánov. Je to hlavne tou mentalitou a tá sa odráža vo všetkých aspektoch potravinového reťazca - od obchodov až k reštauráciam. Vegetariánstvo však nie je choroba. Ako som zo sestrou povedala aj bratovi, aj palacinky sú v podstate vegetariánske a nikto sa nad tým nepozastavuje.
Vegetariánske jedlá však nie sú ničím výnimočné no ručička na váhe či prípadne výsledky od lekára hneď môžu vyzerať lepšie a to aj keby sa nestanete
zarytým vegetariánom ale jednoducho len jete mäso raz za čas namiesto každý deň.
Tieto dve jedlá sú pre mňa s vegetariánstvom spiaté.
Lasagne, pretože väčšinou bývajú len s mäsom.
No dajú sa spraviť aj s špenátom. Postup je rovnaký ako pri mojich pôvodných lasagniach - bešamel a k tomu omáčka no táto je tentokrát len samotný špenát. Pre chuť som pridala aj trochu rajčinového pretlaku a všetko som to sypala pizza korením a soľou lebo všetko bolo v surovom stave, len rozmixované.
Syr je voliteľný a takáto zelenina ako úplna vrchná vrstva tiež.
Lasagne mi však vydržali v chladničke a to nie preto, že by ich nikto nechcela ale preto, že ocino varil guláš a tak ja jediná som nemala čo jesť. Tieto lasagne boli po zohriatí rovnako chutné a so správnym dochutením sú rovnako skvelé ako pôvodná verzia.
Tieto sú vegetariánske z očividného dôvodu. Každý asi považuje rezeň v trojobale za absolútne tradičné no aj tu vždy mávam problém. Keď som navyše chcela spraviť obalovaný syr len pre seba, hneď sa mi nechcelo vyťahovať tri misky a piplať sa s tým, takže som spravila druhý typ cestíčka, do ktorého som kúsky syra vhodila a viola - jedlo je na svete. A zvyšok cestíčka mi spravili také slané lievance takže sa to dá jesť aj samostné.
Vegetariánstvo ako vidíte a mnohý určite viete nie je žiadna veda a určite treba hľadať cesty ako nejaké jeho pokrmy vyskúšať aj u vás ...