Syrová omáčka z dvoch surovín.
Moja mamina zbožňuje cestoviny a naopak moc nemusí zemiaky. V našej odine preto väčšinou trpí deficitom, ktorý si málokedy uvedomuejeme ale dá sa ľahko napraviť. Túto rýchlu no chutnú omáčku pripravíte zhruba za čas čo sa vám uvaria cestoviny a napriek nie až tak úžasnej výživovej hodnote je chutná a s pár doplnkami veľmi kulinárska.
Namrvte/nastrúhajte syr.
Pridajte smotanu a varte dokým sa nerozpustí.
Hotovo.
Ja som si svoju porciu dochutila sušenými rajčinami, trochu osmahnutími na olivovom oleji a trochou bazalkového tofu na zjemnenie.
Navyše po prvom varení zostala časť v hrnci (pretože na rozdiel odo mňa, deti si radšej dajú morkadelu) a po príchode zo školy som ju len ohriala s trochou ďalšej smotany, pridala do hrnca cestoviny, pridala opäť rajčiny s tofu a bolo to!
Dobrú chuť =)