štvrtok, októbra 16

Hok A i Do


Na vyššie uvedenú, lahodnú, krémovú polievku z tekvice hokaido som zvolila následujúci postup:


Tekvicu



som vydlabala



naštvrtila a ošúpala


spolu s mojím bračekom ktorý mi robil pomocníka



 a so zemiakom či dvoma (nie sú nutné) dala variť


výslednú zmes pomixovala (ak odlejete vodu, môžete mať z toho kašu =D)


pridala so+, smotanu a mleiko


dokiaľ som nedosiahal požadovanej konzistencie


a na vrch ozdobila opraženými semičkami, trochou syru a kvapkou olivvého oleja



Polievka nám všetkým veľmi chutila takže odporúčam! Námaha za to skutočne stála.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.