Jedného dňa ma tk prepadlo trocha kretívnej nálady a po zapojení a zahriatí pár mozgových závitov som sa rozhodla spraviť si palacinkovú slanú tortu a la lasagne. Mal tam byť špenát, nakoniec tam prišla aj brokolica, múka v palacinkách má o niečo viac vlákniny než bežne ...
V kocke, ak z toho chcete urobiť delikatesu, musí vám ruka s korením poriadne ujsť. Ak sa chcete stravovať zdravo no nehrýzť celé dni mrkvu, toto môže byť niečo pre vás.
základom sú palacinky: múka, vajíčko, soľ
a olivový olej =D
Nejaký ten špenát
krásne food procesorovaný
a tuto sa prosím pozastavíme mierne - mojou ignoranciou brokolica nebola uvarená ani ochutená
CHYBA!!!
myslím že oveľa lepšie by to bolo pripraviť ho ... no, zhruba takto
hlavne s ním niečo spravte =D
Výslednú zmes zmiešajte s rajčinovým pretlakom
a klasicky s bešamelom vrstvite
(bešamel už som robila sama nejedenkrát: do roztopeného masla múku, priliaťmlieko a úplne nakoniec muškátový oriešok a prípadne zamiešať syr)
a teraz omáčka
pekne jedno po druhom
ukončite niečím čo nestvrdne (bešamel/omáčka)
prikrite
ja som dala zpodok z druhej väčšej formy =D
varianta 2:
Potom do rúry
Pekne zapiecť
A potom už len pokrájajte na mesiačiky
bon apetit