Ako vždy keď rodičia oddídu na preč aj teraz sa môj kulinársky vydryduch nedal zaplašiť a jeho geniálna téma sa tentorkát ukázala byť veľmi jednoduchá: zelená Varila som ako inak pre mňa aj sestra a recept som vymýšlala aj s ohľadom na jej momentálnu túžbu sa stravovať zdravo .
Dokonca som si vďaka tomuto kúpila celú bazalaku ako v kvetináči ako v tescu a celú cestu domov som ju fetovala pretože ak tofu s bazalkou vonia dobre, čerstvá bazalka vonia omamne.
Dokonca som si vďaka tomuto kúpila celú bazalaku ako v kvetináči ako v tescu a celú cestu domov som ju fetovala pretože ak tofu s bazalkou vonia dobre, čerstvá bazalka vonia omamne.
Na tieto úžasné cestoviny potrebujete:
- bazalku (listy)
- cesnak
-olej
-orechy
-orechy
-mozarelu
-rajčiny (sušené)
Postup:
Opečieme nasekané orechy. Ja som sa nevedela rozhodnúť a kúpila som tesco ktoré má rôzne druhy a bolo to super. Máte tam slané pistácie, sladké mandle, orechové vlašské, mäkké kešu atď.
K tomu som na oleji opražila pokrájanú sušenú rajčinu.
A smažila dokým sa obe neopieklo.
Pesto pripravíme zmixovaným bazalky, soli, oleja a cesnaku.
Pridáme do hrnca uvarené cestoviny a pesto.
Miešame dokým sa chute nepremiešajú a neoblapia cestoviny.
Podávame s čerstvou, chrumkavou bazalkou a kúskami syru.
Alebo môžete dať oboje priamo do hrnca
A podávať všetko spolu.
Neskôr som si tam dokonca nakrájala obyčajnú rajčinu a zaliala to jedným vajíčkom takže len sa s tým vyhrajte.
Asi jedná vec čo sa na tomto super recepte nepodarila je olej. Pozrite ja zbožňujem olivový olej no práve v ten deň som kpila novú flašku a ruka sa mi akosi pošmykla takže som ho ako koza odlievala ani nechcite vedieť ako preč z taniera aj panvice =D.
Ale tak aspoň mám takúto roztomilú ampulku (pozostatok z vanilkového struku) ochuteného oleja.
Dúfam, že sa vám recept páčil a keby ste nevedeli čo s tou rukolou, čeknite tento super nápad na obed.