Bežná stravovacia realita teenagera vyznieva v podobe žiadne raňajky, desiata z bufetu a obed z jedálne za pár centov ktorý vyzerá a chutí ešte lacnejšie než je jeho cena a to je čo povedať. Možno prehnané no aj taký existujú.
Ja raňajkujem často, desiatu si nosím len ak mám veľa hodín a väčšinou sú to zdravé veci a obed si varím sama.
Problémom býva, že som sama a to čo si na obed kúpim, na obed musím aj zjesť. Takže ak si kúpim hlávku karfiolu ...
Recept kvôli ktorému som ho kúpila pochádza ešte z doby kedy som bola kuchynské batoľa. Na(ne)šťastie som netušila, že je tento recept kompletný a trochu som ho pozmenila.
Karfiol (dá sa uvariť priamo v panvici)
Do toho roztopiť nivu.
Olivový olej nemusí byť.
Zase som to pomixovala.
A už len cestoviny.
Tá prvá verzia vyzerala lepšie, čo? =D Ale chuť to malo stále dobrú - aj mamina potvrdila.
Za druhé použitie by som sa tiež ešte nemusela skryť pod balvan - cestíčko s mojej teraz populárnejšej bláznivej kombinácie krupica, múka, strúhanka a vajíčko doplnilo ešte mlieko a v tom som obala najpr kúsky a keď mi po 2 kúskoch vypršala trpezlivosť jednoducho to bola takáto placka.
Možno bola v strede mäkkšia no tie kúsky sú dobrý nápad na jednohubky. Každá jedna ingrediencia tej divnosti prináša inú vlastnosť a spolu im to ide.
Tu už presiakla aj tá zúfalosť. Bolo to fajn a chutné no karfiol LEN v strúhanke? Niekedy krútim hlavou aj sama nad sebou =D.