Prepáčte, že som sa tak dlho neozvala a recepty tiež nijak nepribúdajú no blíži sa pol rok a ja práve pracujem na jedno úžasnom diele s ktorým sa s vami neskôr podelím - na svojej kuchárskej knihe.
Ale jesť som prekvapivo neprestala a pribudli mi aj nejaké tie recepty. Tieto šalátiky som spravila v podstate jedno poriciové ale dajú sa ako všetky moje návody prispôsobiť presne požiadavkám konzumentov.
Prvý obshau v podstate to čo vidíte tam hore: uhorku, rajčiny, papriku, sušené rajčiny a zmixované tofu s tými olivami zo syrom. Na to soľ a ol. olej + cesnak pre chuť na plátky.
Druhá varianta je veľmi podobná ale zohanala som malé papriky 3 farieb (roztomilé!) a tofu nemali bazalkové takže som vzala nový druh, marinované a šikovný braček mi ho pokrájal na kocočky. K tomu chrumkavý chlebík a máte delikatesu.
Ak si všimnete, ani v jednom nie je žiadny hlávkový, kučeravý, rímsky ani obyčajný šalát. Pre mňa sa jeho chuť stala beztvará a zase som prišla na chuť rukole - chutí jemne cibuľovo/cesnakovo a môžete ho tam skúsiť dať - ja by som nedokázala spotrebovať celú tú nádobku sama takže som zostala u kusovej zeleniny.