Kde je hranica medzi klasikou a klišé? Kedy sa popularita zvrtáva na niečo obohrané? Je neuveriteľné ako tenká dokáže byť hranica medzi niečím úžasným a niečím otravným. Našťastie, v kuchyni záleží len na tom ako výsledok chutí (a väčšinou aj vyzerá).
Ja som sa rozhodla nedávno podľahnúť konvenciam a siahnuť po tradičnom recepte na obyčajný cheesecake.
Brala som len polovičnú dávku cream cheesu (aj u nás sa dá bežne zohnať) aj keď som chcela kombinovať druhy keksov a spodná vrstva bola o niečo hrubšia než bolo zamýšľané ale samotný recept bol príjemne ľahký a výsledný efekt bol tiež chutný.
Navyše, zvyšné keksy boli skvelá posýpka na zakrytie vrchu.
Pokiaľ viem, spodok je len z piškót rozdrvených (food procesor) s maslom a na to chceese cream s cukrom a žĺtkami myslím.
Určite som rada, že som si mohla zo svojho nepúísaného zoznamu vyškrtnúť ďalšiu položku a po prvom pokuse môžem povedať, že odporúčam skúsiť spraviť si ho. Je to ľahké.