Niekedy je ľahké zabudnúť, že tie základné suroviny môžu byť najľahšie prehliadnuteľné. Krémová hrášková polievka a mrkvovo-makové placky sú dôkazom, že aj zo skromnej suroviny môže byť kráľovské jedlo pre žalúdok aj zmysly.
Hrášok sme mali čerstvý (čo sa ukázala ako chyba, keďže mal byť uvarený). Do neho išla smotana, olej a avokádo (optional). A syr. Ukázala by som postup ale úprimne - všetko som hodila do mixéru a naliala to do z neho do misky. Na vrch stačí dať smotanu/jogurt, zamiešať na efekt mramorovania, ak chcete pár čerstvých hráškov, syr ... veď vidíte sami.
Tiet placky sa zrodili zo zúfalosti a nedostatku zdrojov (ako kopa skvelých jedál). Nastrúhaná mrkva, mak ...
Múka, mlieko, vajíčko ...
Najlepšie nejaký dressing a delikatesa je na svete.