nedeľa, októbra 2

Hrášok & Mrkva



Niekedy je ľahké zabudnúť, že tie základné suroviny môžu byť najľahšie prehliadnuteľné. Krémová hrášková polievka a mrkvovo-makové placky sú dôkazom, že aj zo skromnej suroviny môže byť kráľovské jedlo pre žalúdok aj zmysly.


Hrášok sme mali čerstvý (čo sa ukázala ako chyba, keďže mal byť uvarený). Do neho išla smotana, olej a avokádo (optional). A syr. Ukázala by som postup ale úprimne - všetko som hodila do mixéru a naliala to do z neho do misky. Na vrch stačí dať smotanu/jogurt, zamiešať na efekt mramorovania, ak chcete pár čerstvých hráškov, syr ... veď vidíte sami.


Tiet placky sa zrodili zo zúfalosti a nedostatku zdrojov (ako kopa skvelých jedál). Nastrúhaná mrkva, mak ...


Múka, mlieko, vajíčko ...



Najlepšie nejaký dressing a delikatesa je na svete.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.