Je niečo tradičnejšie a chutnejšie než cestoviny s rajčinovou omáčkou a syrom?
A je niečo úžasnejšie než spraviť z nich lahodnú tortu, ktorá vyzerá neskutočne na zjedenie?
Nápad takto doslova vystavanej torty neprišiel odo mňa. Bola to jedna z tých inšpirácií pôsobivým obrázkom, ktorého autora aj stránku človek rýchlo zabudne ale tá prevratná myšlienka zostáva a hlodá myseľ dokiaľ sa jej nepoddáte.
Torta nie je najjednoduchšia čo sa týka uskutočnenia ale naopak ľahká čo sa týka surovín. Nič exotické. Nič náročné. Skôr taká krásna klasika v novom kabáte.
Na recept som nezvolila penne ako bolo pôvodne. Zvolila som namiesto toho ideálne rogatoni, keďže nie sú na koncoch špicaté a majú oveľa viac priestoru na náplň a napriek ich miernemu zahnutiu si stále myslím, že sú lepšou voľbou.
Využila som takmer celú balík a pekne ho predvarila, aby sa roztiahli ale po upečení držali tvar.
Syr som zvolila dva druhy a samozrejme ho nemohla len nastrúhať dovnútra.
Spravila som "svoju" klasickú, jednoduchú omáčku - rozpustila nastrúhaný syr v mlieko.
Vážne na tom nie je nič špeciálneho ani ďalšieho. Treba len trochu trpezlivosti.
Omáčka pochopiteľne preto aby som ju mohla naliať do vnútra.
Cestoviny som potom trochu pracne =D stavala. Bola to šmykľavá záležitosť a nemyslím, že za to mohli tie kúsky kokosového oleja. Pomáhala som si tými ležatými aby držali tie čo som už postavila.
A postupne sa mi podarilo
Pekne ich zrovnať. Doslova.
Potom prišla na radu omáčka a rajčinový pretlak.
A slabá polhodinka v rúre.
Neviem či som jediná ale tento efekt jednoducho žerem.
Sme navyknutý, že veci sú istým spôsobom a stačí len drobná zmena a aj cestoviny dokážu mať iný lesk a hneď ich vidíme v inom svetle aj keď sa nič nezmenilo.