Tak tuto vám predstavím hne´d dva recepty keďže sú dosť podobného rázu a ich príprava nie je žiadna veda. (A ako bonus vám ukážem jeden "left over" receptík).
Bol to deň keď sme boli s maminou samé doma. Ani neviem prečo. Rozhodli sme sa teda využiť príležitosť a uvariť pre zmenu niečo s cestovinami keďže ostatný členovia rodiny sú skôr na zemiaky.
Ako už samotný názov hovorí a ako aj moje minulý príspevky kričia, rajčiny sú moje. Takže som využila naše čerstvé zásoby a začala s omáčkou.
Nakrájala som si ich a pekne miešala dokým sa takto nerozpadli a pomaly nestratili vodu.
Priznám sa že mi chýba pár medzi-fotiek takže ostatné ingrediencie budem skôr hádať ale úprimne povedané, ak tam k tej rajčine dáte potom aj nejaké korenie, vystačí si sama. inak sa tam dá dať cubuľa, samozrejme na drobno pokrájná, cesnak, mini kukuričky, paprika, baklažán, proste čo doma nájdete a hodí sa dajte =).
Navrch samo sebou syr.
Toto sú povedzme že zjednodušené rýchlejšie lasagne.
Zoberete si
omáčku
(napr. takú akú som uviedla v recepte na lasagne) čiže uvaríte zeleninu s rajčinovou omáčkou a koreninami, medzi tým si spravíte
cestoviny
(mamina chcela peene, ja celozrnné špagety a sú tam aj lajcky nazvané motýlici) no a to dáte
syr
ktorý pekne postrúhate alebo ak chcete aj ho zapečte dovnútra, podľa toho či ho chcete pekne rozťečený alebo chumkavý.
A máte to!
Na prvý pohľad to nevyzerá až tak vábne ale ja som sa toho nevedela nabažiť.
A čo zo zvyškom cestovín?
Stačí trocha času v panvici s cibuľkou a vajíčkom a hneď máte rýchle a chutné jedlo.
A so zeleninkou ako rajčiny a pažítka (a celozrnné špagety tiež nezaškodia =D) máte dokonalé raňajky.
Myslím si že tento tak primitívni až to ani nie je recept by sa dal označiť ako typ kuchyne kedy varíte zo zvyškov - left overs po anglicky, označenie mám od Janmieho. Jehovýhoda spočíva v tom že veci sú už uvarené čo skracuje čas a väčšinou sa stráca nutnosť ísť suroviny donakupovať.
Takže prajem dobrú chuť! =)