Zemiaky majú mnohé využitia a jedním z tých zaujímavých je pre mňa toto zemiakovo-syrové soufflé (nákyp, ak by ste trvali na preklade). Boli vynikajúce a tieto zemiaky sú jedným z tých receptov, ktorými sa môže človek pochváliť - majú fešný francúzky názov a robia sa v týchto skvelých mištičkách ale vyzerajú oveľa zložitejšie než v skutočnosti sú.
Prvým krokom jsú uvarené a ošúpané zemiaky.
K nim sa pridá postrúhaný syr (množstvo primerané vašej chuti a množstvu zemiakov).
Do toho sa dá soľ, nasekaná pažítka a žĺtka.
A mlieko.
Do tejto zmesi sa potom jemne a po častiach vmiešajú vyšľahané bielka - tie mu dávajú tú ľahkosť.
Na vrch môžete dať syr - vytvorí hore krustu, len dajte pozor aby nezhnedol až príliš.
Podáva sa najlepšie ešte teplé. Priamo z rúry sú čerstvo nadýchnuté ale po pár minútach plasknú - ako každé soufflé.
Prajem dobrú chuť.