Rajčinová polievka, zemiaky s mäsom, šalát a dezert.
Začneme polievkou (aj keď ak by ste sa chystali spraviť všetko, najprv sa dávajú do trúby zemiaky s masom a v medzičase sa pripravý ostatné).
Opečieme cibuľku (nešetrite, kľudne aj celú) s olejom a korením.
Keď sú opražené, pridáme rajčinový pretlak (množstvo podľa osôb). Majorán či čo som pridala neskôr ale môže sa ešte na začiatku.
Podľa potreby docukríme alebo dosolíme.
A podávame zo syrom alebo chlebíčkami.
Druhý chod
Zemiaky, najlepšie také pevnejšie, po tescácku varný typ A na mesiačiky (ak je čístá aj so šupou) okoreniť. Ja som dala grilovacie. Potom som ich poliala olejom a podliala vodou.
Na zeleninovú výplň som si vybrala baklažán
na kocočky
Na mäso som zmiešala horčicu, kečup a sójovú.
K baklažánu prišla cibuľa a paprika ale vy si tam dajte čo chcete
Osmažila som ich aby stratili veľkosť
neviem či to pomohlo ku konečnému nečakane grandióznemu výsledku
Vrstviť.
A do trúby. Ja som to tam nechala dlho a zakryté.
Moja vegetariánska verzia zo syrom =D.
Šalát je len rajčina s bazalkovou mozarelou (dve muchy jednou ranou)
A kto chce aj olivy. Samozrejme olej a soľ a čierne korenie.
My sme ho použili neskôr aj na pizzu lebo sme ho spravili príliš.
Dezert som spravila prevažne z bežných surovín a jeho zloženie sa dá obmienať.
Prvá vrstva - vanilkový alebo aký len chcete puding.
Ďalej banány alebo iné ovocie.
Jogurt.
Piškóty
A doslovná čerešnička na vrchu.
Už len do chladičky a vydrží vám aj dni.
Skutočne rajčinová polievka, zemiaky ktoré sa len rozplývajú na jazyku a pochybne vyzerajúca ale delikatesná zelenina.
A to všetko s ľahkým šalátikom.
A sladkou bodkou na záver.