Je príjemným prekvapením, uvedomiť si pri pohľade na pamäť foťáku a mobilu, že napriek všetkému zdaniu som stále kuchársky aktívna, aj keď už nie v tak silnej/prehnanej podobe.
Tento článok bude práve to - zhrnutie pár menších, samostane nedôležitých výsledkov.
Len detaily, zúfalstvá a pokusy.
Môj výpočet začína hneď kombináciou týchto dvoch - pokus a pár dôležitých detailov.
Je to / má to byť, krémové rizoto. Moje ochutnávky boli vždy pôžitkom a nakoniec som šla na slepo a hrala sa s tým, dokiaľ nevšilo niečo aspoň trochu chutné a aspoň primerane krémové. Je to takpovediac obyčajné rizoto, sotva pár kúskov zeleniny (hrášok, kukurica, mrkva) zo zmrazene zmesi.
A to varené v mlieku, s ricotou, so sójovou omáčkou k tomu a kúskami tofu pre proteíny na vrchu.
To bolo v časeč keď som objavila čaro ricota a na chvíľu sa ním poriadne oblievala.
Tentoraz som teda vzala ricottu do cuketových placiek s tofu.
Výsledok bol, rovnako ako palacinky, krémový, nadýchaný a v tomto prípade aj zdravý a nenáročný na prípravu.
Takto skončil môj pokus o domáci puding.
Chcela som ho značne čokoládový a tak som okrem škrobu, kakaa a cukru pridala aj reálnu čokoládu a nemyslím, že to bolo malé množstvo.
Určite stojí za vyskúšanie, akj máte tento typ dezertu radi. Narozdiel od toho zo sáčku si totiž môžete prispôsobiť obsha kakaa a čokolády k vašej ľubovôly.
Toto bol prvý, značne neúspešný pokus použiť couscus/kuskus.
Avokádo malo veci vyriešiť ale bolo nezrelé a tak tam len zavadzalo.
Škoda. Je to chutný a zdravý obed len z troch vecí a mohol byť skvelý.
Kuskus sa nepodarilo ovládnuť ani tak mne, ako nám, keď sme pozerali telku a hneď na obed spravili kuskus s cherry rajčinkami, šalotkou, čerstvou bazalkou a tofu (akoby vymysleli recept priamo pre mňa).
Od vtedy je u nás kuskus skvelá vec, používanejšia než ryža a veľa krát obmieňame zeleninu pre rôzne kombinácie. Je to dostatočne chutný recept aby chutil aj bratovi a to je úspech samo o sebe.
Aj toto bolo spravené s očakávaniami, aj keď aj zúfalstvom, keďže jedinú zeleninu, ktoré sme mali bola šalotka a nakoniec to len dokázala, že s kvalitným olejom a jednoduchým korením je kuskus stále vynikajúci.
Stačí si opražiť zeleninu, zaliať ho horúcou vodou na 5 minút a potom to pridať na panvicu. Kúsok kvalitného, tvrdého syra tiež nezaškodí.
Tu je môj príliš rýchly jablkový kompót, s ktorého akosi zmizla voda a nakoniec som z neho robila takmer džem. Priesvitné jabĺčka sa s karamelom nádherne dopĺňajú.
Toto je tá časť už čisté zúfalstvo a je to nečakané krása v jednoduchosti.
Na tri kusy nakrájaná bageta, kúsok vajíčka(ovej placky), syr a rajčina.
A to už je všetko. Dúfam, že vás moje omyly a úspechy inšpirovali a sami niečo skúsite.
Za skúšku to vždy stojí.