utorok, marca 28

Jednoduché. Domáce.


Akokoľvek som sa snažila, zatiaľ mi to nevyšlo. Tortila má jednoduchý recept - len voda a múka. A predsa moje tortili zatiaľ nedokážu byť krásne hladké a biele, tak ako by mali.

A predsa.

A predsa....

Domáce sú stále sto krát lepšie než chemikáliami udržované, necelozrnné varianty z obchodu.




Ako mávam vo zvyku, náplň je vysoko voliteľná - ja som si zvolila len klasickú kombináciu kukurice, fazúľ a rajčinovej omáčky s tofu a pár celými cherry rajčinkami.


Tie som dala zrolované do rúry, kde vďaka omáčke aj na vrchu boli celé roztečené a chutné z každej strany. Na vrchu som potom posypala čerstvým syrom a rukolou.


Recept na tortily od Jamieho - link na jeho recept s postupom .


Tip: pre chuť som si pridala čerstvý nakrájaný cesnak



Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.