nedeľa, októbra 2

A tid bit cheesy


Kde je hranica medzi klasikou a klišé? Kedy sa popularita zvrtáva na niečo obohrané? Je neuveriteľné ako tenká dokáže byť hranica medzi niečím úžasným a niečím otravným. Našťastie, v kuchyni záleží len na tom ako výsledok chutí (a väčšinou aj vyzerá).

Ja som sa rozhodla nedávno podľahnúť konvenciam a siahnuť po tradičnom recepte na obyčajný cheesecake.

Hrášok & Mrkva



Niekedy je ľahké zabudnúť, že tie základné suroviny môžu byť najľahšie prehliadnuteľné. Krémová hrášková polievka a mrkvovo-makové placky sú dôkazom, že aj zo skromnej suroviny môže byť kráľovské jedlo pre žalúdok aj zmysly.

Drobnosti

Image result for nutella pull apart bread



Aj v drobnostiach spočíva krása varenia - nielen veľké projekty a objemné, dlhotrvajúce jedlá ale aj tie maličkosti, ktoré robia dni zaujímavejšími.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.