streda, júna 22

Zo zákulisia príbehov #5: Plot Bunnies

Som vegetariánka a nevadí mi to


http://eatbetterandmove.com/wp-content/uploads/2011/10/vegan-vegetarian-weight-loss.png

Tento článok mal byť napísaný už dávnejšie ale nikdy mi to neprišlo ako téma, o ktorej by som sa dokázala príliš rozpísať. Tak nejem mäso a iný mäso jedia. A čo? Mne to nevadí. Vám to nevadí. Nestretávam sa s ľuďmi, ktorý by mi môj štýl znechucovali alebo podrážali a nestretávam sa s žiadnymi prehnane raw-bio fanatikmi, ktorý viac ako jedlo neznášajú len ľudí, ktorý ho jedia a sami sa stravujú ako v dome kamennej.

sobota, júna 18

Letné Osvieženia


Veď to poznáte. Teplo, horúčava, slnko ... Niekedy to chce len niečo ľahké a nenáročné na žalúdok. Ja vám ukážem ako v kuchyni zletňujem ja cez moje osviežujúce nápoje, domáce zmrzliny a ovocné šaláty.

Lesné

Quiche Frittata



FraTal


Soufflé a Ciambella

kocka cukru

Každý iný, všetky sladké.

NeNátierky


Domáci humus

DIY






Domáce pečivo a cestoviny sa často považujú za nový level vo varení. Ale nemali by.

Wishlist

Ja nie som typ na wishlisty - buď sú moje malé sny oprávnené a jedného dňa si ich splním alebo sú to len krásne zbytočnosti a aj tak ich nepotrebujem. Uvedomila som si však, že aj ja mám jeden neustále sa meniaci whislist - zoznam jedál a dezertov, ktoré by som chcela raz upiecť a zvládnuť.

A ten vám teraz predstavím.

Drobnosti


Ručne Robené


Domáca cestoviny hriešne rýchlo a jednoducho.

piatok, júna 17

Varila myšička kašičku


A ďalšou vecou, ktorú som ešte o trochu vylepšila sú aj moje obľúbené kaše.

Palacinky a nadýchané, ricottové lievance



Palacinky sú tak jednoduché a klasické a pritom tak plné možností.

A nie vždy treba more času a exotické suroviny aby boli ešte o niečo chutnejšie než bežne.


Omele Ťa


Omeleta, naučila som sa, nie je len vajíčko. A omeleta, teraz už viem, nemusí byť dokonalá a podľa receptu aby bola dokonale chutná.

Zelenina naša každodenná


Zelenina a mojich 7 spôsobov ako ju použiť.

štvrtok, júna 16

Mandľové mlieko


my na laktóze závislí sa niekedy snažíme prekonať samých seba, dopriať svojmu telu oddych a trochu zdravia. Ja som sa prinútila siahnuť po domácej alternatíve, po vzrušujúcej alternatíve.

Krásnom, mandľovom mlieku.

Poďme sa hrať


Misky sú zastaralé. Prečo nedávať dezert do misiek z čokolády?

Ide to.

A ten výsledok ...

collage

Ak ma môj prvý rok na výške niečo naučil, tak to, že vyžiť sa dá aj z mála. Že kvality sa vzdávať netreba a v rýchlosti je krása. Naučil ma, že niet nad domácu kuchyňu aj to, že z núdze nemusí byť cnosť =D.

Nová škola zasiahla aj moje stravovacie návyky a v tomto krátkom, stručnom článku vám svoje skromné jedlá zhrniem.

Čí Na




Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.