sobota, januára 9

“I personally like being unique. I like being my own person with my own style and my own opinions and my own toothbrush.”

11760182

"Laugh. Laugh as much as you can. Laugh until you cry. Cry until you laugh. Keep doing it even if people are passing you on the street saying, "I can't tell if that person is laughing or crying, but either way they seem crazy, let's walk faster." Emote. It's okay. It shows you are thinking and feeling.”

Pre tých čo knihy nemusia.

Kniha o všetkom a o ničom pre všetkých všade.

Kniha pre teba.



Napísať knihu o sebe je projekt, na ktorý by sa podujalo až príliš veľa ľudí a ktorých výsledky by čítalo ... neviem či vôbec niekto. Osobne považujem oveľa náročnejšie napísať knihu o ... no, o ničom a všetkom ako knihu s dejom a postavami, hocijakého žánru. Napísať knihu o svojich myšlienkach, o sebe, o svojom živote a túto knihu úspešne vydať a predať ... Je to úspech.

Na rozdiel od obyčajnej knihy totiž človek potrebuje niečo nenaučiteľné, nekúpiteľné, ťažko nájditeľné. Charakter. Človek musí byť inak zaujímavý (poprípade inak populárny a tým zaujímavý) aby sa mu predala knihy tohoto kalibru.

Ja osobne, priznávam, nemám žiadne skúsenosti s týmto typom kníh. A o Ellen som nikdy pred tým nepočula.

S...IK je iná. Než som zvyknutá. Možno než iné knihy. Možno než iné komediálne knihy. Tento typ humoru určite nie je pre každého a pre každú situáciu. Keď som nemala náladu, vtipy mi nič nehovorili ale keď som sa ku knihe vrátila neskôr, hneď sa to zdalo vtipnejšie. Nie všetkým sadne. Určite sa aj napriek tomu ako je krátka dá tých neustálych vtipov presýtiť. Určite sa odporúča prečítať tak 10% za deň. Možno dokonca len pár kapitol (každý je nesmierne, nesmierne, veľmi krátka).

“The word "yoga" literally means "uniting", because when you're doing it you are uniting your mind and your body. You can tell this almost immediately because your mind will be thinking, "Ouch, that hurts," and your body will say, "I know." And your mind will think, "You have to get out of this position." And your body will say, "I agree with you, but I can't right now. I think I'm stuck.” 

Ale ak by som mala rozdeliť knihy na dva motívy - na to o čom je, povedala by som, že okrem humoru je tu časť so životnými múdrosťami.

“Who's to say what's better or worse anyway? Who's to even say what's normal or average? We're all different people and we're allowed to be different from on another. If someone ever says you're weird, say thank you. And then curtsy. No, don't curtsy. That might be too weird. Bow. And tip your imaginary hate. That'll show them.

Ale sú podané zaujímavo - sú podané s humorným ... pátosom.

Uťahuje si zo spoločnosti a komercializmu, aj keď sama je jeho silnou súčasťou.

“I wonder what will happen if i put a hand cream on my feet, will they get confused and start clapping?”

Je bláznivá.

“Haiku sounds like I'm
Saying hi to someone named
Ku. Hi, Ku. Hello.”

Ellen je určite "dobrá". Je milá. Rada rozdáva peniaze. Rada dáva rady. Má pekné názory, podporuje mladých, starých, dievčatá, celebrity ... Svoju ženu Portiu. Vtipkuje aj vo vážnych situáciach ale pokiaľ viem, súhlasila som so všetkými jej zaujímavými aj menej zaujímavými myšlienkami a v dnešnej dobe je aspoň v názoroch tá lepšia menšina.

“I'm just saying we can all work on our manners. We can say please and thank you. We can be punctual. We can just be nicer to one another. It's something we have in our power to do. It reminds me of that Margaret Mead quote: "Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it's the only thing that ever has.”


Zašla by som až tak ďaleko, že je to krásna príručka pre všetky moderné baby, pre všetkých internetoých závislákov,

pre všetky beauty/fashion/lifestyle blogerky

“Way, way back in the day, like in the 1990s, if you wanted to tell everyone you ate waffles for breakfast, you couldn’t just go on the Internet and tweet it out. There was only one way to do it. You had to go outside and scream at the top of your lungs, 'I ate waffles for breakfast!' That’s why so many people ended up in institutions. They seemed crazy, but when you think about it, they were just ahead of their time.”

alebo aj ženy po štyridsiatke a pred štyridsiatkou, pre mužov určitých vekových kategórií ... Ellenine témy a teda jej kniha totiž majú bežné, každodenné témy, schopnosť nebrať sa veľmi často vážne a zároveň poúčať ju robí skvelou pre vážne každého - aj nečitateľa.

Nie je úžasná. Je univerzálna a síce nemusí každému ulahodiť, na GR jej len 3 percentá dali jednu hviezdičku.

Odporúčam.


Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.