piatok, septembra 5

Aj majster kuchár ...

Po mesiaci predsa len trochu zgrupujem pretože pamäť vytesňuje vo vedomí veci nedôležité a ako sa dá odpozorovať z minulého príspevku, toto sú skôr také zhrnutia.

tento príspevok by sa dal nazvať aj ako 

C H Y B A

tá prvá nastala keď som príliš premenila recept z časopisu a pomyselne dostala cukrovku z precukrovania


a tá druhá keď moja zľavami priťahovaná beštia kúpila (vraj malý) zväzok bielej reďkovky



V pôvodnom recepte ste vrstvili tri zložky: nadrobené pusinky, roztopenú bielu čokoládu a jahody myslím že namočené v nejakom alkohole.

Ja som povidličkovala na kašu rôzne druhy ovocia a to s cukrom. Pretože som si akosi nedomyslela že pusinky aj čokoláda sú už tak dosť sladké.


Druhá katastrofa vznikla zmixovaním spomínanej bielej reďkovky.


Bolo tak trochu aj iných surovín ale reďkovka, zatiaľ čo v čínou-škrabnutej polievke takmer neviditeľná je ako hlavná ingrediencia príšerná.


Ocinovi to ale vraj chutilo keď si tam dal citrónovú šťavu a mne trošku pomohli rajčiny a chleba.


Takže toto neskúšajte doma. Len na vlastnú zodpovednosť ;)

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.