štvrtok, apríla 10

Let´s Have a Snack(s)

Pečivo, rajčiny, syr. Trocha korenia. Ak chcete aj olivy a ak máte aj medvedí cesnak. 3 minúty kým sa zohreje omáčka. 4 sekundy kým prekrojíte bagetu a do 5 minút máte na stole jednoduchú a zdravú desiatu či ľahký obed.




Omele Ta

Celý úspech ako prinútiť vajíčka správať sa ako cesto na palacinky a držať tvar spočíva v rozbití a poriadnom vyšľahaní so štipkou soli. Potom už len nalejte rovnomerne na panvicu, posypte drobnými kúskami syra možno šunky alebo čímkoľvek vás len napadne a zložte do akéhokoľvek tvaru.



Tieto vajíčka sú už klasickou praženicou. Skôr ten šalát vám zabere trochu viac času. Ak však skutočne potrebujete rýchlosť pomôže pred-pripravená zeleninová zmes.




A keď už sme pri tých vajíčkach ...


Ľahký spôsob ako fundamentálne zmeniť aj zachovať klasickosť u praženice je opiecť najpr nejakú tu zeleninu a na ňu rozbiť vajíčka.


K proteínom môžeme pridať aj vlákninu v podobe nejakého špaldového alebo celozrnného pečiva.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.