štvrtok, apríla 24

Jedno sladké Jedno slané, obe v rúre zapekané




Tak tu je moja prvá žemlovka. Viem že prvotiny sa tu objavujú často ak ide o klasické recepty ale som ešte celkom mladá takže považujem za úspech ak sama dobrovoľne spravím takúto Žemlovku


A toto, ... táto fešanda je stelesnením hesla "v jednoduchosti je krása"




 Deň pred pečením mi zostali bielka takže tej peny bolo potom ... povedzme že dosť =D


Jediná vec čo som na pôvodnom recepte zmenila je tvaroh ktorý som na polovici nahradila vanilkovým pudingom.


Táto delikatesa je recept od Judit (áno, ja ju tiež poznám ako zapálená knihomoľku ale v skutočnosti je aj vyštudovaná nutričná špecialistka).


Z tohto dôvodu mi tiež príde zbytočné opisovať recept. V skratke ide o to navariť zemiakovú kašu, zmiešať ju s nastrúhaným syrom, natrieť ju na pekáč, na to dať mozarelu a rajčiny a už len posypať bazalkou. Ja soobne som dala dve takéto vrstvy a aj tak mi bolo málo =D. Proste čím viac syru a rajčín (a opečenej hnedej kaše =D) tím lepšie.

Zopakovať si tento recept sa mi podarilo o dosť neskôr. Kašu totiž mávame len málokedy. Ostatný totiž mali mäso s kašou a tak som si ako vegetariánka spravila toto.




Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.