štvrtok, apríla 24

"Amateour" aj "to nevyšlo ako malo"

Chápem že kuchyňa môže byť zložitá vec a na také odpaľované cesto my povedali že potrebujem profesionála za čím prirodzene nasledoval môj silne pochybujúci pohľad a ako sa ukázalo, celkom bol odôvodnený ...



Aby sme si to ujasnili, nie, nepodarilo sa mi to DOKONALE na prvý krát.

Robenie cesta bolo trochu zmätené lebo som na to bola sama, popri tom babka ma stále volala lebo si na nete prezerala dovolenky a technika nie je jej silnou stránkou.

Samotný recept mi prišiel divný. Najprv rozpustíte maslo a to s vodou! Potom pridávate múku. Stále miešate. pridáte vajíčka. Miešate. A čakáte. Pretože vtedy začne to najdôležitejšie - odpaľovanie. Z cesta pomaly unikne voda až začne byť krásne hladučké a bude sa odlepovať od okrajov.

Hotovo. Už len dať do rúry. Leže tu môže vzniknúť ten problém. Moje cestíčko bolo zo začiatku prenádherné, roztomilučké a hrdo nazdvihnuté. Potom som to však vybrala a zrazu mi zostali len malé placočky. Chyba bola asi v spôsobe - treba to nechať piecť fakt dllho a na malej teplote aby si cesto zachovalo formu.


To im však nebralo vôbec na chuti. Aj krém bol krásny. Ten som si spravila len zo rozšľahaných bielok a vanilkového pudingu. Na vrch poliate čokoládou. A ak ste si tipli tak malo sa to tváriť ako veterníky =D.


Toto bola tá hra Osudu. Mali to byť parené buchty =D =D. Ale výsledok tiež nebol na zahodenie =).

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.